2022. június 3., péntek

Várható Magyar Nyelvű Megjelenések – Júniusi Kiadás: Első Rész | Upcoming Hungarian Releases – June Edition: Part One


Sziasztok! :)
Ismét egy olyan bejegyzéssel érkeztem, amelybe összegyűjtöttem azokat a regényeket, amelyek a közeljövőben fognak megjelenni magyar nyelven. Ezúttal pedig az júniusi megjelenéseken lesz a hangsúly. Mivel ebben a hónapban igencsak sok könyv fog megjelenni, két részre bontottam a listámat, hamarosan közzé fogom tenni a bejegyzés második részét is.
A kötetek magyar nyelvű leírása után közvetlenül megtalálhatjátok majd az angol változatot is, ezt a bejegyzést azért írom most így, hogy a blog külföldi olvasói is láthassák, mely könyvekkel bővül a magyar romantikus regény kínálat. Így ti is megtudhattok néhány dolgot az eredeti könyvről, plusz láthatjátok azt is, hogy külföldön milyen borítóval jelentek meg ezek a kötetek. Engem mindig is nagyon le tudtak nyűgözni a külföldi kiadások, mindig is nagyon szerettem látni, hogy egyes országok hogyan adják ki a fordításaikat; ha megváltoztatják a borítókat, akkor hogyan alakítják át, valamint hogyan és milyen eszközökkel ragadják meg az adott történet lényegét. Remélem, hogy ti is érdekesnek fogjátok találni ezt a bejegyzést.
Jó böngészést mindenkinek!
 
Hi everyone! :)
Here I am with another upcoming Hungarian releases post. There are so many upcoming Hungarian romance releases, and this makes me so happy, so I will continue this list in another blog post, so stay tuned if you are interested in seeing different editions of English books. Today, I will focus on novels that will be released during the month of June. Since there will be a lot of new releases, I split this list into two parts, so stay tuned for the next one.
Just a quick note: I will mention some books written by Hungarian authors, so those will not have English descriptions.
Right after the Hungarian descriptions of the novels, you can find the English ones too, so you can easily find them if you want to read or add them to your TBR. I thought this post could be interesting for everyone, foreign editions have always been so fascinating to me, personally I have always loved seeing how different countries release books, if they change the cover what they do with it, how they capture and decide to represent the story. I hope you will find it interesting too.
Happy reading!
 
Marissa Meyer: Winter | Könyvprofil
Elit start: 2022. június 7. (országos megjelenés: 2022. július 8.)
Sorozat: Holdbéli krónikák
A sorozat kötetei:
Cinder
Scarlet
Cress
Winter
Fülszöveg:
Még a jövőben is egységben az erő…
 
Luna népe rajong a bájos, kedves Winter hercegnőért, és csodálják a kecsességét. Szépségét még az arcát csúfító sebek ellenére is lenyűgözőbbnek tartják, mint a mostohaanyjáét, Levana királynőét.
Winter megveti a mostohaanyját, és tudja, hogy Levana sosem fogadná el a gyerekkori barátja, a jóképű palotaőr Jacin iránt táplált érzelmeit. De Winter nem olyan gyenge, mint amilyennek Levana hiszi, már évek óta dacol a mostohaanyja kívánságaival. A kiborg műszerésszel, Cinderrel és a társaival akár még egy lázadást is képes kirobbantani, hogy megnyerje a túl régóta dúló háborút. De talán mindent elveszítenek…
Legyőzheti-e Cinder, Scarlet, Cress és Winter a gonosz űrbéli királynőt, hogy aztán boldogan éljenek, míg meg nem halnak?
 
Nem az a mese, amire emlékszel.
De az biztos, hogy sosem felejted el!
 
Winter by Marissa Meyer | Book profile
Publishing date: November 12th, 2015
Expected Hungarian release: June 7th, 2022
Series: The Lunar Chronicles
Books in the series:
Cinder
Scarlet
Cress
Winter
Blurb:
Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mar her face, her beauty is said to be even more breathtaking than that of her stepmother, Queen Levana.
Winter despises her stepmother, and knows Levana wont approve of her feelings for her childhood friend―the handsome palace guard, Jacin. But Winter isnt as weak as Levana believes her to be and shes been undermining her stepmother's wishes for years. Together with the cyborg mechanic, Cinder, and her allies, Winter might even have the power to launch a revolution and win a war thats been raging for far too long. Can Cinder, Scarlet, Cress, and Winter defeat Levana and find their happily ever afters?
 
 
Julie Johnson: Többé nem beszélünk | Könyvprofil
Megjelenés várható időpontja: 2022. június 7.
Sorozat: Többé nem
A sorozat kötetei:
Többé nem beszélünk
Fülszöveg:
Jo és Archer a legjobb barátok, amióta csak az eszüket tudják. Szövetségesei, támaszai, cinkosai egymásnak, de a tizennyolcadik születésnapjuk nyarán valami megváltozik. A lány ráébred kötődése valódi mivoltára: Archer élete szerelme. Jo tudja, hogy nem lesz könnyű megvallania az érzéseit; ahogy azt is, hogy a barátságukat örökre tönkreteheti ezzel, de ami ezután következik, arra biztosan nem számít.
 
Julie Johnson regénye igazi érzelmi hullámvasút, és rajongók ezreit tette függővé szerte a világon.
 
We Don’t Talk Anymore by Julie Johnson | Book profile
Publishing date: October 27th, 2020
Expected Hungarian release: June 7th, 2022
Series: The Don’t Duet
Books in the series:
We Don’t Talk Anymore
We Don’t Lie Anymore
Blurb:
“We’re just friends. Well... we used to be.”
For as long as I can remember, Archer Reyes has been by my side. My closest confidant. My truest ally. My best friend.
That is, until the summer we turned eighteen, when I started picturing him as something else entirely.
The love of my life.
I knew confessing my feelings wasn’t going to be easy; I had no idea he’d reject me so cruelly… or that he was only breaking my heart to save my life...
 
 
Kollár Betti: Álmomban megleltelek | Könyvprofil
Megjelenés várható időpontja: 2022. június 7.
Fülszöveg:
Reverie Tempest élete totál csőd. Szülei válását követően két évet halasztott az egyetemen, megszakította baráti kapcsolatait, felhagyott a szenvedélyével, és most elbukta a mester felvételi szóbelijét. Egyre lejjebb csúszik azon a bizonyos lejtőn, és lassan teljesen elveszíti önmagát.
De mi van, ha tényleg létezik második esély?
 
Revy ugyanis álmában utazik az időben: véletlenszerűen visszatér gimnáziumi éveinek egy-egy napjára, melyet éjszaka, felnőttként a saját tinédzser testébe szorulva él újra át. Az már csak hab a tortán, hogy a jelek szerint gimis szerelme, Sawyer, szintén álom-időutazó.
Vajon sikerül Revynek ismét egyenesbe jönnie, vagy az időutazás csak még jobban összekuszál mindent?
 
Kollár Betti, A vonzás törvénye-sorozat szerzője legújabb könyvében időutazásról és új lehetőségek megragadásáról ír, a már jól ismert humoros és romantikus stílusában.
 

 
Michelle Heard: Falcon | Könyvprofil
Megjelenés várható időpontja: 2022. június 7.
Sorozat: Trinity Akadémia
A sorozat kötetei:
Falcon
Fülszöveg:
F A L C O N R E Y E S
Stílusos és vibráló megjelenése mögött csak úgy dagad a rideg közönnyel leplezett önteltsége. Fényűzésben telt élete arra tanította, hogy minden megszerezhető.
 
H A TA L O M . V A G Y O N . B E F O LY Á S .
Ő isten, én egyszerű halandó.
Ő Jupiter, én Merkúr.
Annyi erő rejlik benne!
Olyan helyekre ér el a keze, amit a legtöbben el sem tudunk képzelni.
Erre én… egy tizennyolc éves lány, a feje tetejére állítom a világát.
Egy lány, aki megmutatja neki, hogy a fekete-fehér világának falain túl kész színkavalkád várja.
 
Falcon by Michelle Heard | Book profile
Publishing date: August 31st, 2019
Expected Hungarian release: June 7th, 2022
Series: Trinity Academy
Books in the series:
Falcon
Mason
Lake
Julian
The Epilogue
Blurb:
Wealth and power make them untouchable.
The monarchs of Trinity Academy.
Falcon Reyes.
With a sharp, intelligent look, he reeks of arrogance wrapped in an icy layer of indifference. A life of luxury has left him with the notion that everything is attainable.
Power. Wealth. Status.
He’s a god and I a mere mortal.
He’s Jupiter, and I am Mercury.
Theres so much power in this man.
He has the kind of influence most people cant even begin to imagine.
And me… I’m an eighteen-year-old girl who managed to make him lose control.
I’m the girl who showed him there’s a kaleidoscope of colors outside the high walls of his black and white world.
 

 
Mona Kasten: Érezz újra! | Könyvprofil
Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9. (országos megjelenés: 2022. július 8.)
Sorozat: Újrakezdés
A sorozat kötetei:
Újrakezdés
Bízz újra!
Érezz újra!
Remélj újra!
Fülszöveg:
Úgy volt, hogy Isaac csak egy projekt lesz a számára – de Sawyer szívének más tervei voltak.
Sawyer Dixon fiatal és kemény – és kívülálló. A szülei halála óta senkit nem enged közel magához; ám ez megváltozik, amikor megismerkedik Isaac Granttel. A kocka Isaac a szemüvegével és különös ruháival valójában szöges ellentéte azoknak, akik bejönnek neki. De amikor a srác, akinek elege van a szingliségből, a segítségét kéri, megegyeznek valamiben: Sawyer rosszfiút farag Isaacből, és cserébe megörökítheti az átalakulását egy egyetemi projekt keretében. De a lány nem számol azokkal az intenzív érzelmekkel, melyek közte és Isaac közt izzanak.
 
Romantikus, de kicsit sem giccses szerelmi történet fiatal felnőtteknek.
 
 
Aly Martinez: Szerelem a pokolból | Könyvprofil
Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9.
Fülszöveg:
Szerelmünk  ​parázsból lett, és együtt képesek vagyunk lángra lobbantani.
 
Különös, mire emlékszik az ember egy tragédia után. A fülsiketítő zajra, ahogy a ház felrobban. A bénító félelemre, ahogy a feleségemet keresem. A mindent ellepő, fojtogató füstre, ahogy kiviszem őt. De leginkább az égett a lelkembe, hogy a nő, akit a karomban tartok, nem a feleségem.
Csak Bree és én éltük túl. Nem mintha a történtek után valódi élet várt volna ránk. Egyedülálló apaként nem volt hová mennem, ezért hozzáköltöztem. A gyász és a bűntudat valahogy csapattá kovácsolt minket.
 
Évekbe telt, mire ismét mosolyt láttam az arcán, amitől szép lassan megváltozott az életem. Órákig ültünk egymás mellett anélkül, hogy megszólalnánk, mégis éreztem, hogy kezdi betölteni a szívemben tátongó űrt. Lehet, hogy én vittem ki a házból, de valójában Bree mentett meg engem. Ahogy gyógyultak a sebeink, a titkok és hazugságok porrá váltak, mégis féltem, hogy előbb-utóbb életre kelnek.
 
Aly Martinez, USA Today bestsellerszerző könyve ismét azt a rettentően nehéz kérdést vizsgálja, hogy egy borzalmas tragédia után miként lehetséges újraépíteni az életet, és lehet-e még szeretni. A regény mély emberi érzéseket és izgalmas eseményeket tár az olvasók elé.
 
From the Embers by Aly Martinez | Book profile
Publishing date: April 28th, 2021
Expected Hungarian release: June 9th, 2022
Blurb:
In the aftermath of tragedy, it’s strange the things you remember.
The deafening boom as the house exploded.
The paralyzing fear as I searched for my wife.
The blinding smoke burning my eyes as I carried her out.
But carved into my soul for the rest of my days would be the earth-shattering realization that the woman in my arms wasn’t my wife.
Bree and I were the only survivors—not that either of us were truly living after that night. As a single dad with nowhere else to go, I moved into her guest house. And somehow, through the guilt and grief, we forged an unlikely team.
It took years, but I watched the gradual return of her smile—slow and life-altering.
The two of us could sit outside for hours, talking about nothing, and it filled the massive hole in my chest with new life.
I may have carried her out of that fire, but the truth was, Bree saved me.
As we healed, the secrets and lies of the past smoldered in the ashes, threatening to ignite again.
Our love was born from the embers, and together we would go up in flames.
 
 
Kristen Ciccarelli: A hatalom tőre | Könyvprofil
Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9.
Sorozat: Iskari-trilógia
A sorozat kötetei:
Az utolsó namsara
A hatalom tőre
Fülszöveg:
Egyszer  ​régen született két nővér, olyan erős kötelékkel, mely örökre összekovácsolta őket.
Olyan mágia volt ez, melyet nagy becsben tartottak – addig a napig, amikor egy borzalmas baleset következtében Essie elveszítette az életét, ám a lelke rabságban maradt ebben a világban.
Dax – Firgaard trónjának örököse – volt a felelős a balesetért. Roa megesküdött, hogy örökké gyűlölni fogja érte.
 
Ám nyolc évvel később a fiú megjelent, és az ő segítségéért esedezett. Elhatározta, hogy megfosztja trónjától kegyetlen apját, kinek elnyomó uralmától Roa népe szenvedett. Roa megegyezett vele: biztosítja számára a hadsereget, ha aztán őt teszi meg királynővé. Ugyanis csak így menthette meg az embereit Firgaard szabályaitól. Azonban lehetőséget kap, hogy mindent jól alakítson – lehetőséget, hogy egyedül megszabaduljon az ellenséges királytól, és megmentse szeretett testvérét. Az alkalomkor, amikor a történetek szerint a holtak lelke visszatér, Roa felfedezi, hogy végleg visszahozhatja az életbe Essie-t. És mindehhez csak a királyt kell megölnie.
 
The Caged Queen by Kristen Ciccarelli | Book profile
Publishing date:  September 25th, 2018
Expected Hungarian release: June 9th, 2022
Series: Iskari
Books in the series:
The Last Namsara
The Caged Queen
The Sky Weaver
Blurb:
Once there were two sisters born with a bond so strong that it forged them together forever. When they were angry, mirrors shattered, and when they were happy, flowers bloomed. It was a magic they cherished—until the day a terrible accident took Essie’s life and trapped her soul in this world.
Dax—the heir to Firgaard’s throne—was responsible for the accident. Roa swore to hate him forever. But eight years later he returned, begging for her help. He was determined to dethrone his cruel father, under whose oppressive reign Roa’s people had suffered. Roa made him a deal: she’d give him the army he needed if he made her queen.
 
Together with Dax and his sister, Asha, Roa and her people waged war and deposed a tyrant. But now Asha is on the run, hiding from the price on her head. And Roa is an outlander queen, far from home and married to her enemy. Worst of all: Dax’s promises go unfulfilled. Roa’s people continue to suffer.
Then a chance to right every wrong arises—an opportunity for Roa to rid herself of this enemy king and rescue her beloved sister. During the Reliquishing, when the spirits of the dead are said to return, Roa can reclaim her sister for good.
All she has to do is kill the king.
 
 
Christine d’Abo: 30 forró éjszaka | Könyvprofil
Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9.
Sorozat: 30
A sorozat kötetei:
30 fülledt nap
30 forró éjszaka
Fülszöveg:
A  ​tested lecsupaszítása mondhatni egyszerű – de ha a lelkedet is le kell mezteleníteni valaki előtt, az mindent megváltoztathat.
 
Glenna O’Donald a legkevésbé sem számított arra, hogy a temetőben egy pakli kártyát talál. Ráadásul nem is akármilyen kártyákról beszélünk, hanem olyanokról, amellyek mindegyike egy igazán szaftos, kötetlen szexkalandra csábít. Glenna túlelemző kutatási asszisztensként éli mindennapjait, de a kártyák segítségével megkezdi saját éjszakai kísérletezgetését. Ráadásul egy iszonyúan dögös egyetemi professzor, Eric Morris ajánlja, hogy kísérleti partnere lesz.
 
Hamarosan Glenna egyszer egy héten találkozgatni kezd Ericcel, hogy kipróbálják a számukra a legvonzóbb kártyákat. A vakmerő, szexuális felfedezésekkel teli éjszakák között a munkanapok is megtelnek nevetéssel és flörttel. Egészen addig, amíg Glenna már úgy érzi, hogy túl mélyre merült. A rengeteg élvezet után Glenna még közelibb kapcsolatba szeretne kerülni a professzorral, és Eric is ráébred arra, hogy Glennára talán nagyobb szüksége van, mint azt eredetileg gondolta. Vajon lesz-e elég bátorságuk ahhoz, hogy magasabb szintre emeljék a kapcsolatukat?
 
Christine d’Abo regénye egyszerre szexi és szívet melengető. Friss, szellemes stílusa bebizonyítja, hogy mindent a gyakorlat tesz tökéletessé, és vannak olyan játékok, melyekbe érdemes belevágni.
 
30 Nights by Christine d’Abo | Book profile
Publishing date: June 1st, 2016
Expected Hungarian release: June 9th, 2022
Series: 30 Days
Books in the series:
30 Days
30 Nights
Blurb:
Baring ​ your body is simple--but baring your soul might just change everything…
 
The last thing Glenna ODonald expected to stumble upon in a cemetery was a pack of index cards. And not just any cards--each one contains instructions for a seriously kinky, no-holds-barred sexual encounter. Glenna, an over-analytical research assistant by day, is suddenly tempted to conduct some nocturnal experiments of her own. Especially when gorgeous university professor Eric Morris offers to be her lab partner.
 
Soon Glenna begins meeting with Eric once a week to try out the suggestions that intrigue her most. In between those daring nights of sensual exploration are work days filled with laughter and flirting…until Glenna fears she’s getting in too deep. For all the pleasure shes giving and receiving, Glenna wants more than skin-on-skin interaction--and Eric realizes hes about to lose the intimate connection he didnt know he needed. Can they find the courage to take this game to the next level?
 
As hot as it is heartwarming, Christine d’Abo’s fresh, witty novel proves that practice makes perfect, and that some games are worth playing…
 
 
Köszönöm szépen, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést, remélem, hogy sikerült olyan könyvet (vagy könyveket) találnotok, amit ti is szívesen elolvasnátok.
Legyen csodás napotok!
 
Thank you so so much for reading this post, I hope you could find a book (or more) that you would love to read.
Have a wonderful day!
 
xoxo, Fruzsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése