2018. július 4., szerda

Top 5 Szerda - Eddigi Legjobb Könyvek 2018-ban / Top 5 Wednesday - Best Books You've Read So Far in 2018


PLEASE SCROLL DOWN FOR ENGLISH

Sziasztok és üdvözlök mindenkit a Top 5 Szerdában!
Ha esetleg nem tudnátok, hogy mi is ez: a Top 5 Szerda egy Goodreads-en létrehozott csoport, amelyben bloggerek és vloggerek osztják meg egymással hétről-hétre az adott témával kapcsolatos bejegyzéseiket. Az eredeti csoportot megtaláljátok IDE kattintva, viszont Molyon indult egy a magyaroknak is (ITT), ha van kedvetek, nyugodtan csatlakozzatok ti is.
Kezdésnek mutatom a júliusi menetrendet: 
 
JÚLIUSI TÉMÁK
Július 4: Eddigi legjobb könyvek 2018-ban
Július 11: A jövő klasszikusai
Melyek azok a könyvek, amik szerinted kiállják az idő próbáját?
Július 18: Könyvek, amiket eltávolítottál a TBR listádról
Mutass olyan könyveket, amiket valamikor el akartál olvasni, de már nem akarod.
Július 25: Utazó könyvek
Sok embernek az év ezen időszaka a nyaralásról és az utazásról szól. Mutass olyan könyveket, amikben utaznak. (A roadtrip általában autós/buszos/motoros utazást jelent.)

Ahogy azt már olvashattátok is, ma 2018 első felében olvasott könyvek legjobbjairól olvashattok majd bejegyzéseket a résztvevőktől. Én januártól kezdődően egészen június végéig 45 könyvet olvastam el, szóval elég nehéz dolgom volt a döntés meghozatalával, de végül sikerült.
Íme az én  top ötös listám:

#5 Cambria Hebert: Butterfly
Cambria Hebert az egyik legkedvencebb írónőm. Annyira tehetséges; imádom az összes könyvét. Mint mindegyik, úgy a Butterfly is egy igazi műalkotás. Hatalmas kedvencem lett, nagyon megéri elolvasni, nem is tudom eléggé ajánlani. Bővebb vélemény hamarosan érkezik.

 

#4 Samantha Young: Jamaica Lane
Ez a könyv! ♥ Egy igazi csoda. Nagyon szeretem az egész Dublin Street sorozatot, de számomra ez valahogy még kiemelkedőbb, még jobb; jelenleg ez a kedvencem az összes közül. Az előző blogomon olvashattok a könyvről egy bővebb véleményezést (ITT).

 

#3 J. J. McAvoy: Ruthless People
Ha valaha is egy harcos, erős, egy igazán badass női karakterről, és egy kitartó, támogató, céltudatos férfiról akartok olvasni, akkor ne is keressetek tovább, J. J. McAvoy Ruthless People című könyvsorozata tökéletes lesz a számotokra. Liam és Melody egy igazán energetikus páros, akik biztosan nem hagynak unatkozni. A sorozat rendkívül izgalmas, ugyanakkor nem való mindenkinek. Brutalitás és erotikus jelenetek erősen jelen vannak a könyvekben, így leginkább csak 18 éven felülieknek tudnám ajánlani. Viszont ha már betöltöttétek ezt az életkort, akkor őszintén tudom ajánlani a Ruthless People-t.
Bővebb értékelés hamarosan érkezik.

 
#2 Amo Jones: The Elite King’s Club
Az egyik legeslegnagyobb kedvencem. Rejtélyes, izgalmas, zseniálisan megformált karakterekkel teli. Ha egyszer elkezditek, akkor garantáltan nem tudjátok majd letenni, és egy kötet befejezése után akarjátok a következőt és a következőt. Imádom. ♥
Bővebb értékelés hamarosan érkezik. 

 
#1 Jessica Ruben: Vincent and Eve
A LEGJOBB. Igen, így nagybetűkkel. Erről a sorozatról már írtam egy értékelést (spoilermentes), amit IDE kattintva el is olvashattok. Ehhez már nem szeretnék semmit sem hozzáfűzni. Vagyis de, lenne még valami: ez a sorozat egyszerűen TÖKÉLETES. Olvassátok.

 

Nektek mely könyvek kerültek fel eddig a top ötös listátokra? :)

 

Hi everyone and welcome to Top 5 Wednesday!
If you don’t know, Top 5 Wednesday is a group on Goodreads, where bloggers and vloggers post about different bookish topics every Wednesday. Click HERE to see the group.
To start with, I'll show you the schedule for July:

JULY TOPICS
July 4th: Best Books You've Read So Far in 2018
July 11th: Future Classics
– What books do you think with stand the test of time?
July 18th: Books You've Removed From Your TBR
– Discuss the books that you wanted to read at one point, but don't anymore
July 25th: Roadtrip Books
– This time of year is vacation and roadtrip season for many. Discuss books that feature roadtrips.

So, as you can see above, today’s topic is ”Best Books You've Read So Far in 2018”. I’ve read 45 books from January to June, so it was so so hard to pick my top 5.
Here is my list:

#5 Butterfly by Cambria Hebert
Cambria Hebert is one of my favourite authors. I love all of her books, she is really talented. Butterfly is another masterpiece by her. It is really worth reading, I can’t recommend it enough. Review coming soon.

 

#4 Before Jamaica Lane by Samantha Young
This book. ♥ I love the whole On Dublin Street series, but this is my absolute favourite. I cried so much, but also, this book made me smile a million times.

 

#3 Ruthless People by J. J. McAvoy
If you want to read about a strong, badass female character and a tendentious, powerful man, do not lookany further, Ruthless People by J. J. McAvoy will be perfect for you. Liam and Melody are a perfect couple, their story is so intense. The series is really really exciting, however, I recommend it to readers above 18 years. There are bloody and eroctic scenes, too. But if you're older than 18 years, I honestly recommend it, I'm sure you'll find it more than great.
Review coming soon.

 
#2 The Elite King’s Club by Amo Jones
One of my biggest favourties. It is mysterious, exciting, full of amazing characters. Once you've started it, you won't be able to put it down, and you will want the next and next to find out what happens with your favourite characters. I adore it.
Review coming soon. 

 
#1 Vincent and Eve by Jessica Ruben
The BEST. Yes, with capital letters. I wrote a review about it – it is spoiler free – , click HERE to read it. I don’t want to add anything else. Oh, well, just one more thing: this series is PERFECT. Read it.

 

What are the best books you've read so far in 2018? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése